Blokfluit

Al van jongs af aan speel ik blokfluit. Eerst wat aarzelend want tja, al die gaatjes waar je je vingers op moet doen…

Maar toen kreeg ik het door! Wat een feest was dat! Ik verslond blokfluitboekje na blokfluitboekje, speelde alles wat los en vast zat. Van het ene gezellige deuntje naar de andere mooie melodie. Wat was dat leuk!

Toen kwam de dag dat mijn moeder mij vertelde dat er ook nog een altblokfluit bestond. Huh? Daar keek ik even raar van op. Een altblokfluit? Wat is dat voor ding? Er waren dus meer soorten blokfluiten dan die ene die ik elke dag in mijn handen had. Hoe dan? Wat dan? Mijn interesse was gewekt!

We kochten dus een altblokfluit. Na een weifelend begin, ging het feest daar gewoon vrolijk verder op. Wat zeg ik!? De wereld van de blokfluitmuziek ging nog meer voor mij open!

Bijna al mijn zakgeld bracht ik naar de muziekwinkel om weer wat nieuws te kopen. Ik had een enorme honger naar muziek. Die honger moest gestild worden. Zo ging in het kort mijn kennismaking met blokfluit spelen. Het bleek een onuitputtelijke bron van plezier, uitdaging en ontdekken. En dat is het nog steeds. Heerlijk!!!

Wil jij ook zo’n ervaring? Lijkt het je supergaaf om blokfluit te spelen?

Kan je niet wachten om fijne liedjes of mooie stukken te spelen op je blokfluit?

Dan is blokfluitles een logische stap!

Wat zoek jij?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Blokfluitles is leuk, verrassend, inspirerend en verfrissend. Op een blokfluit kun je allerlei liedjes, deuntjes en melodietjes spelen. Maar ook hele concerten, sonates of solowerken. Blokfluit spelen is dus  harstikke cool!

Alles wat je nu nog nodig hebt is een leuke docent! Daarvoor ben je hier op het goede adres. De blokfluitlessen bij mij zijn namelijk hartstikke leuk!

Je kunt ervan op aan dat je de aandacht krijgt die jij en je blokfluit verdienen. Je leert naast liedjes spelen ook noten lezen. Dus dan is dat geheime notenschrift ook meteen uit de doeken gedaan.

Voor je het weet speel je blokfluit!

Dus neem hier contact met mij op. Dan kun je vandaag nog beginnen

Heb je je blokfluit van vroeger nog? Die blokfluit waarop je vroeger zelf zo heerlijk liedjes speelde? Liedjes uit een boekje zoals ‘De jonge blokfluiter’ of een ander vrolijk boekje? Dat was toch leuk!

Nu kijk je naar je zoon of dochter en wil je dat hij of zij ook het plezier van muziek en blokfluit spelen gaat ontdekken. Je hebt groot gelijk! Want blokfluit spelen is hartstikke leuk, verrassend, inspirerend en verfrissend. Op een blokfluit kun je allerlei liedjes, deuntjes en melodietjes spelen. Maar ook heel concerten, sonates of solowerken.

Behalve heel veel plezier is muziek maken ook goed voor een mens. Het heeft allerlei positieve effecten op het brein. Dat nieuws had je vast al meegekregen! Muziek maken is ook nog eens een heerlijke bezigheid waar je erg gelukkig van wordt!

Met muziekles geef je je kind een cadeau voor het leven. Het is fantastisch om een muzikale hobby te hebben. Er is namelijk altijd wat te doen. Als je muziek kunt maken heb je ook altijd een tool in handen om gemakkelijk contact te leggen met andere mensen. Door samen te gaan spelen bijvoorbeeld!

Thuis

Blokfluitles betekent een fijne muzikale ontwikkeling voor je kind. Maar ook jij als ouder hebt een taak. Het helpt je kind enorm als muziek een plekje thuis krijgt. Samen zingen, samen drummen met bestek na het eten, samen muziek luisteren of naar concerten gaan. Dit soort activiteiten helpen en dragen bij aan de muzikale ontwikkeling van je kind én kweekt liefde voor muziek. Ik zal dan ook regelmatig tips geven van muzikale activiteiten die jullie samen thuis kunnen doen.

Wat kun je nog meer doen?

Alle begin is makkelijk! Ja heus. Het begin van blokfluit spelen is erg gemakkelijk. Al bij les 1 krijgt ieder kind geluid uit een blokfluit. Maar de vervolgstappen zijn vaak iets lastiger. Dan komt er o.a. doorzettingsvermogen om de hoek kijken. Precies dáár ben jij als ouder zó belangrijk. Jij zorgt voor de aanmoediging! Aanmoediging om nog eens  te oefenen als het de eerste keer nog niet lukt of als een liedje of stukje gewoonweg moeilijk is. Zodat je kind niet opgeeft maar het nog eens probeert. Net zolang totdat het wél lukt.

Zo leert een kind vertrouwen te hebben in de eigen capaciteiten, dat volhouden en doorzetten werkt. Regelmatig luisteren naar je kind werkt ook erg goed. Bijvoorbeeld tijdens een minihuiskamerconcert.

Wees de topfan van je kind!

Kun je al blokfluit spelen of heb je dat vroeger gedaan? Dan is het goed om dat weer op te pakken. Je hebt vast veel plezier beleefd met het spelen van duetten, trio’s en kwartetten. Waarom jezelf niet weer zoveel plezier met blokfluit spelen gunnen?

Als je een tijd niet hebt gespeeld, moet je waarschijnlijk weer even de grepen ophalen. Maar het is net  als met fietsen: je verleert het niet! Het is misschien wat weggezakt  maar even oefenen en je gaat weer vrolijk verder waar je gebleven bent.

Natuurlijk wil ik je graag helpen de vingerzettingen weer boven water te  krijgen, het noten lezen te trainen en duetten met je  spelen. Neem daarom nu contact met  mij op, dan kunnen we meteen aan de slag!

O ja, volwassen leerlingen bespelen een blokfluit die bij hen past. Dus we nemen een alt of een tenor. Wel zo prettig!

Is het er nog niet van gekomen om wat met muziek te gaan doen? Dan is dit waarschijnlijk het goede moment om wél iets met muziek te gaan doen. Veel mensen kiezen dan voor het mooie instrument de blokfluit. Omdat het veelzijdig is, goedkoop in aanschaf en geen moeilijk aan te leren embouchure heeft bijvoorbeeld. Bovendien is een blokfluit licht van gewicht en makkelijk mee te nemen.

Maar de allerbelangrijkste reden is: blokfluitmuziek klinkt heel mooi en is erg leuk om te spelen!

Er is ongelooflijk veel repertoire voor dit instrument.  Muziek  uit de barok, maar ook heel veel nieuw en modern materiaal. Dagelijks worden er nieuwe stukken voor blokfluit geschreven.  Ook op het gebied van volksmuziek is er veel repertoire voor handen.  Denk aan Hebreeuwse muziek of muziek uit Zuid- Amerika. 

Blokfluit is een ideaal instrument om mee in ensembles te spelen. Er is enorm veel ensemblemuziek voor blokfluit. Ook weer uit alle bovengenoemde tijden en genres. Van eenvoudig tot zeer moeilijk. Kortom: de blokfluit is enorm veelzijdig!

En voordat je denkt dat de je straks met zo’n klein blokfluitje in je handen zit, zoals kinderen doen…volwassen  starters beginnen bij mij op een alt- of tenorblokfluit  (die zijn een stukje groter en klinken lager).

Kun je nog geen noten lezen? Geen enkel probleem, dat leer je tegelijkertijd!

Wil je NU met blokfluitles beginnen? Mail me dan voor meer informatie of een lesafspraak en begin vandaag nog met je blokfluitcarrière!

Hoezo vervelen? Leer blokfluit spelen!

Bekijk snel mijn video's, afgestemd op jonge kinderen

Contact

Heb je zin om samen met mij jouw blokfluitcapaciteiten te(her)ontdekken en/of  (verder) te ontwikkelen, stuur me dan een berichtje. Dan kijken we naar de mogelijkheden!

Muziekschool Da Capo

Schagen

Centrum voor de Kunsten

Beverwijk